Apr 10, 2014

Jumpa Lagi !!

Assamualaikum..

Hye buggie boggie.heh! sesuka hati je nak menamakan blog kesayangan aku ni..ngee..
Baru semalam aku ingat nak mengupdate blog aku..ok FINE padahal baru beberapa entri yang aku dah muat turun kayt sini lah yea ? :) Hehe..life aku skunk semenjak Kuching kan diri ni,very hectic ! Sebelum ni aku kerja 7 days a week..lepastu baru sebulan nie 6 days a week..lepas kerja aku continue plak dengan axtiviti malam..seperti jalan-jalan dan mengunjungi PIL house !! Macam-macam aktiviti yang kami buat bersama.Owh walaupun MIL aku selalu masak dan aku makan je,aku selalu je jatuh sakit teruk sampai seminggu..sebab tu aku fobia kalau dah ade ura-ura nak sakit je trus cari penawar..heh heh..

Lagi.Aku skunk ni dah fasih dah berceloteh Bahasa Melayu Sarawak..Ops! Lupe plak aku nak bagitau.Skunk aku kerja..Heee..kerja kat tempat yang banyak fomfuan dan bahasa yang menjadi halwa telinga aku bahasa Melyu Sarawak je instead of bahasa Semenanjung dan English language.. 

Alhamdulillah aku skunk life smooth je..eh..bnyk bendalah aku nak share and cerita..apa kata setiap pagi aku dok datang awal ke tempat kerja aku curik masa untuk tulis blog..so xdela menimbun cerita sampai tak tahu nak cerita tentang apa..hehe..

Ok. Hari ni aku buat ape ye erk?? Hari ini aku? Aku puase macam biase setiap Isnin dan Khamis..xsabar nak sungkey..tak tahulah petang ni nak sungkey ape..yang pastinya Milo sedap kolej bunga raya,universiti malaysia sarawak adalah harus!! Haha..baru semalam aku merasai kesedapannya..woalah!! 

Pastuh-pastuh hari ini aku busy jugakla..hurmm..p beli kain,beli lampu..ok..aku runner..Hantar barang pos ke pos office besar kuching,p bayar bil sana-sini..satel itu dan ini..aku enjoy sangat!! lagi-lagi part beli sotong goreng! argh!!! my febret! sotong goreng!! hehe..

Heh..dalam banyak-banyak celoteh aku yang pointless dan tak bererti sangat ni..aku nak kongsikan dengan korunk revolusi bertudung aku :) 

Aku suke warna peach kot dan lagi aku ade banyak koleksi pashmina..
So kalo pegi office cengini lah..xpe..aku runner so pakaian bebas kot 
janji yang sopan..ops!! harus bebaju kurung Isnin-Jumaat..hee

 Dapat kunjungan ke maslis perkahwinan rakan aku.Die due rang hasben and wife dok jemput kali ke-2 takkan la aku nak tak datang kan? So aku makeup senginih jea..sorry la aku xde tips makeup sangat pasal aku mane reti bagai.Yang ni pun macam tempek-tempek aku rasa.. hee..

 Hari tu singgah dekat Kota Samarahan dan sempat tumpang tidur kat rumah Yana,aku mintak ajar si Eppa pakai tudung ala Diana Amir ..woalah!! Nak hafal step tu aku bebal sikit he..
 Ehem! Aku rasa lebih senang cenginih kot..pilih inner silang,sarung then woalah!!
 Sebab aku tak banyak koleksi tudung syria *insya allah suatu hari nanti aku p tukar semua koleksi aku..Nak yang simple senang dan mudah..huh!

Kan aku runner tadikan..so sementara beebeli lampu,kain langsir bayar bil sana sini Kak Nor a.k.a HR aku sempat sambut birthday abang die yang ganteng ni ha..haip! dah berpunya..hee..Selamat Hari Jadi Abang Helmi.. 

Nota kaki: Aku pun tak sabar nak ceritakan bday loves March lepas .. Baru nak celebrate Hujung Minggu ni kot..Doakan Dark chocolate cake layered with ice cream aku menjadi lah yea ...1st time ni nak buat kek! 

Kat sini hujan skunk ko kenalah ninja turtle skit..woooht! wooht!! Wassalam..

No comments:

Post a Comment