Jun 12, 2014

Demam Bola

Assalamualaikum ..

Korunk suka tengok perlawanan bola tak?Kiki sukaaaa sangat!Terkadang escape sekejap dari kesibukan kerja dan tanggungjawab disana-sini.Haaaa... Footballer got the x-factor...awww!! heh heh heh..lame dah tak tengok bola...suh!suh! Workaholic me! Chill la!!

Baru lepas tengok match antara Portugal dan Ireland tadi. Terubat juga sedikit perasaan apabila tak dapat tudung Adijuma Fifa yang warna kehijauan tu.Tak sesuai la dengan kite.Btw thanks Ifah hadiahkan tudung Adijuma kat kite :) kih kih ..Cerita pasal bola dah dengar lagu bola dan semalam dah layan bola di Stadium Sarawak! Wah best! Kite layan bola taw.Eh eh..layan bol madah orang Srawak tekkk..

Bunyi je lonceng punch card tepat pukul 6 petang,shut down pc dekat ofis,grab car key then berlari-lari anak bersama Dewi naik hostel tukar baju terus gerak p Stadium.Tiket belum beli so harus terus pergi.1st time taw drive jauh tanpa ditemani orang yang mahir memandu kereta.Konon nak cakap kite gempak ar men redah..Hehe.Park kat perkarangan Stadium lama,jalan lelaju memintas deretan manusia-manusia mera terus ke kaunter tiket.Bagusnya kaunter tiket lenggang so dapat lah beli tiket bola dengan aman.Selalunya beli terlebih dahulu or orang dah beli siap-siap untuk kite.

Excited sangat nak masuk Stadium padahal game main pukul 8.40 malam..ok la.Confirmkan dah penuh dalam stadium.Seperti biasa Kiki akan memilih Zon b dan pilih kedudukan paling dekat dengan GB13.Kenapa GB13 best?? tak caye?

Mula-mula time nak masuk stadium,bagi mengelakkan bersesak-sesak dengan orang ramai,berjalanlah beriringan dengan makcik-makcik yang datang dengan keluarga.Lebih selamat dan boleh potong queue sekuka hati...haha .Lepas tu kenal pasti kedudukan GB13 then lepas kenak pasti lokasi,naik tinggi-tinggi untuk view lebih jelas.Seperti ini :

 Lepastu cari port yang orang tak banyak or tak rapat sangat,again paling selamat aman dan damai,kedudukan berkeluarga seperti budak tecik yang tiut ini dan layan bola dengan aman! yay! Fokus utama kan nak layan match .. Mengada mengedik belakang kira.Ikut mood!! mih mih.
 Duduk kat pot GB13 buaya kembar ini wajib berhenti sebentar dan bershuffle sekejap.Seronok adik tu hehe..
 Match dah nak mula! berdiri lah semua nyanyi lagu Sarawak Ibu pertiwiku..Dan juga lagu negaraku.Nyanyi penuh bersemangat yea :) hew hew.Time ni la kalau duduk ngam-ngam satu line dengan GB13 boleh merasa bendera Sarawak! Alamak tak sampai la pulak..nguu...xpe..try next time bebeh!

Dan lagi..semestinya bernyanyi bersama-sama.GB13 dah ada banyak lagu baru..tak hafal ai..hehe..apepun tahniah kepada pasukan Sarawak Menang 2-0..Ngap Sayot Sampei Speta T-Team!! hahaahaha...

Sekian sahaja liputan gila bola daripada Kiki.

Walaupun balik sangkut dalam kesesakan lalu lintas,bernasib baik radio memutarkan lagu-lagu best.Lepas tu hampir sesat jalan..Almaklumla 1st time katakan..Joseph Kalang T.Jumpa u dalam padang itu hari,Merdeka Plaza dan diman jua yang berkesempatan,gua bangga ama lu,Kecikkk je..lincah n lu ada gaya bro! hahahaa..

#jangan lupa layan lagu bola by Shakira La La La Brazil 2014
#jersi GB13 
#jersi Sarawak 
#Tudung Bola..

Gila bola arh!! Lain kali kita pegi gik Wi arh! Pilih port kacak kit klak pok.Buk x sia-sia ngesep! hahahaha..

I love Football ..Its time for Here Comes The Boom .Untuk kali yang entah ke berapa rewind cerita yang sama.Xde cerita hantu kew??

Tata titi tutu ..


No comments:

Post a Comment