Jun 15, 2014

Tips Penjagaan Kulit Wajah

Assalamualaikum..

Hye hye hye semua!! Hari ni baru berkesempatan untuk memenuhi segala permintaan untuk bagi tips penjagaan muka yang tidak seberapa . Akceli kite jaga muka macam biasa je..Even less i think,Compare with others sebab Kiki ni sangatlah pemalas :) Selain daripada gemar berbare face ke sana ke mari,Kiki malas nak buang makeup so better tak payah makeup.Sesekali merajinkan diri letakkan sedikit moisturizer kat muka setelah mak membebel hanya bertahan untuk beberapa hari.Lepastu muka tdo balek :) 

Apapun korunk jangan malas-malas tau.Kerajinan ni asas kejayaan dan kerajinan ni jugak asas kepada penampilan yang menarik.Ko dah kenape poyo kan? Paling penting sekali kena sentiasa rajin jaga kebersihan lah ye u ols! Ok jom usha produk penjagaan muka Kiki. :) Biase-biase je taw.Jangan nangis pulak."laa..minah ni xde beauty secret kaw-kaw phong..' Kannnn...hehe :) Dah jom lah mula.Senang je nak dapatkan di pasaran.Jimat pun jimat yea !

Ni konon-konon nak buat Skin Care Tips by the beutifulicous Veekey Sheriffah lah yea? Bluek! Tahan-tahan jangan muntah lu..Lek lu...


Ok kalau lepas makeup or lepas p jejalan semua debu-debu melekat dimuka,sapulah vaseline and wipe it of with the facial cotton.Untuk pencuci muka pulak,big thanks to Nurul Artikah Sari perkenalkan produk pencuci muka yang ternyata memberikan kuasa pemberihan maksima!Walah !Gunalah ZA cosmetic cleansing foam! *ayat jualan yang gempak ai guna ok!
Za Cosmetic mane nak dapat? Kat The spring ade,Boulevard ade Wisma Satok pun ade.Za ni tak banyak tempat die ade so senang cerita p serbu je nama-nama kedai yang Kiki sebutkan tadi.Kiki selalu beli kat Boulevard atau kat GSM Wisma Satok sebab kat sini depa slalu jual harga Sale.
ZA True White Cleansing Foam
Harga Asal : RM 20++
Harga Promosi : Semurah RM 8 je u ols!! Berbaloi-baloi !!

Nak bersih lagi?Ni Kiki buat bula rajin.Sebab sponge ni selalu hilang selepas dijemur..tsk!tsk! gunalah sponge muka berlubang-lubang cengini ha! Jangan engkau tak tahu Jah ! Nak gosok badan lagikan guna sabut petola,inikan pula kulit wajah..heh heh.Kalau xde sponge cenginih or malas nak beli takut kantoi dengan mak.Ok ini suggestion untuk jejaka yang bertanya yea,sental je muke Omar Borhan ko tu gune kain baju ke kain mandian ke,boxer ke..mih mih! Be creative and spent less pepol! Sponge beli sukati mana kedai tapi seeloknya belilah sponge yang berkualiti.Soft dan beli kat tempat beraircond ya!
Or boleh shopping online kat sini Qoo10 .Murah and fefiling Korea sangat!
Hehe .NEXT!

Lpeas cuci bersih lap la skit-skit.Kiki lebih suka dia kering sendiri.Muka pun rasa macam lembap-lembap skit..Pastu tap tap kan toner kat muka macam biasa.Kiki guna tangan je.Nak hygiene bolelah tap tap skali lagi guna facial cotton tue..Kiki kadang bende tu xde budget nak beli.So tapak tangan pun berguna.

Krim pencerahan muka Kiki? Fair&Lovely je... Jarang guna sebab SKII dah perfect sangat untuk beri segalanya pada muka Kiki.

SKII nak murah boleh beli kat sini BEST BUY WORLD MALAYSIA

Harga memang menangis purse tapi hasilnya hurm? I will stick woth you forever SKII :) ngee
Makseh ! NEXT!



Kadang kalau Kiki rajin.Setahun sekali kot.Mungkin la..Tahun ni dah buat so tunggu tahun depan la nak buat lagi..Hehe..Memang fail la nak jadi role model kan? Ok,kalau nak cantik flawless macam retis kena buat.Wajib buat ni 2 minggu sekali .Eheh! salah la pulak Tia Amelia yang kite pilih.Untuk Krim Malam Kiki guna tia Amelia Krim Kunyit ! Sangat berkesan u ols! Ops.Lupe nak bagi tau.Kiki punya skin oily combination.Susah sangat nak jaga.Beberapa bulan lepas banyak sangat jerawat.Dekat dahi semua.Bangun tido muka berminyak sangat.Mungkin sebab dah lama sangat terperuk dalam bilik trus mutan jadi vampire xley kena matahari ..hew hew..dongeng! Ok.Untuk mask ke eyes mask ke brand suka hati je.Yang asas penjagaan kulit Kiki sangat memilih.Of cause! 


Second last.Kalau nak hadiri majlis tertentu Kiki guna jugak foundation and Maybelline is my skin perfect match! Bedak pun Maybelline jugak.Hari-hari biasa,Kiki dab dab powder Johnsons Baby je.Siap! of naked face! Ohsem!

Tips lain : Nak kulit cantik jangan makan makanan berminyak,jauhi junk food yang urmmm...kriuk kriuk sedap! Ambil la ape-ape supplement tambahan atau makan la yang Fatiya makan tu K.Colly 17 .Sekian terima kasih.Senyum selalu,enjoy ur life,be happy so that u will feel young forever!


Nah! Sebagai tuan tanah kedaung kreng kreng kong keng,haruslah tempek muka sendiri! This is my everyday look ya u ols!! Papai..love u so much!

Eh,eh lupa lagi :) nak bibir cantik lembut dan sexy rajin-rajinla berus bibir secara perlahan ikut arah jam yea..Apply your lipbalm TOOO !! dengar takkkkk?? Ngeee..

Happy reading ya & Thanks!

No comments:

Post a Comment