Jan 11, 2016

Hello 2016

Assalamualaikum..

Sudah lama kita tidak berjumpa.It's lunch time and i'am fasting! Time-time ni la tetiba lapar tapi taklah selapar pada jam seploh pagi.Hahahaha.Siyes i tell u'ols lapar jam sploh sebelaih mak aih,tahap gaban beb.

Actually there's so much thing that i want to write it up here about 2015 but then me get so lazy coz so banyak story to be told.Miahaha..Mari ringkaskan yang pepenting je nak?

Penghujung 2014 i dapat pekerjaan baharu.Yihaa..Ex-boss ai punyalah baek mendarat je kat Kuching trus ajak lepak bagi ceramah bagi ai dorong ai patut grab the opportunities work with them longer so that ill learn more and live about business. Puff ! Enggak cukup kuat. Mengubat kekecewaan di hati ex-boss i,i masih lagi aktif jika ada kesempatan i join aktiviti beliau.Thanks upah gempak handle event untuk butik boss and free panduan berjimat.Miahaha.Lagi alhamduillah rezeki buka kiosk sempena bulan ramadhan adalah rezeki lebih untuk i dan keluarga i.

Sepanjang 2015,wasnt easy u ols.Macam-macam i lalui.Mungkin jiwa i dah terdidik untuk menjalani kehidupan yang lebih thriller dan all bout adding some figure in my personal account.Ahaks! The Project Kuih,Blog.Gurl Design and the coming El House is the things that i have to make an empire.Seriously bebeh.U ols doakan ai k.

Ai nak kawennn!!! Aceceh..macam tak sangka dah banyak bulan dah berlalu dan harinya semakin hampir.Photographer dan videographer dah jumpa. Hantaran ai dah siap,katil queen tinggal beli,pelamin dah ada design dalam kepala hotak tapi belum jalan,baju Februari ni beli.Ai nak minimizekan budget ai so kebanyakan benda ai nak buat sendiri.Bolehlah duit lelebih skit tu nanti ai buat g honeymoon kenn..ambik mood pengantin baru katakan.*Senyum sendirian ku disini*

Bila dah sebut nak kahwin budget-budget jugak,as kaum Hawa of couse ai nak kurusla,nak cantikla,kulit lebih flawless la,wangi-wangila semua kecoh.Haip FH jangan ingat u tak terkena.U wajib lose some weight k syg n kene gak flawlesskan kulit.Baru seri pengantin.Luv u cyg.*Chit !

Sebelum ni ai 53kg.Masa mula-mula tukar environment kerja.Kerja relaxkan.Sebelum-belum ni ai kurus kata ex-bos ai la.Tu la sebok nak kurus ni.Ok then ai tersedar sendiri kenapa gemok ni,so ai pepandai sendiri kuruskan badan.Mula-mula tu diet yoyo kau.Sekejap naik,sekejap turun badan ai.Tapi kahwen punya pasal i'll change the Fat to Fab.Insya allah dah turun 5kg takkan xley turun lagikan dengan pelan pelangsingan yang lebih jitu.Sebelum ni buat sesuka hati je.

Banyak pulak cerita pasal kurus ai.Sepanjang 2015 ai banyak p jalan-jalan dengan The Razak's Family and my family.Best!! Sebab tu ai cakap ai relax.Boleh cuti banyak-banyak.Kalo dulu keje omos 351 hari taw.U'ols kiralah sendiri.Tapi ai hepi,puas dan penuh bersemangat.Tak pernah rasa sakitnya tu dihati compare dengan skunk.Tapi takpela rejeki ai kat sini buat masa ni.

Bila p melancong terutamanya bila jejak je kaki kat Tanah Melayu ai akan p baham semua makanan pedas depa! I looooooveeeeee makanan orang Tanah Melayu.Pedas best! 

Dalam luv-luv tu lupa pulak nak cerita part paling tak syok i gagal dapat jawatan tetap.Agak sedih sebab dah berharap.Bukan tak terima kenyataan tapi dia macam u exam pastu tak dapat A..giteww..ahahaha..ape ai buat? Ai solat tahajud lama-lama,solat sunat taubat semua ada,nangis semahu-mahunya dan malam tu memang boleh kira tak tidur lah sedangkan esoknya kerja.Keesokan harinya berkat kasih sayang Allah,alhadulillah ai dapat melaluinya.Ok je.Alhamdulillah rezeki pun bertambah.U ols jangan main-main tau kalo hati tak terima boleh buat perangai di buatnya.Sebab tu sebesar-besar masalah suka dan duka mengadulah dengan Allah,insya allah,Dia akan tolong kita.I would have this second life if it's not from His permission.Thanks Allah for giving me this second change.

Untuk penghujung 2015 ai dapat berita gembira! Tahun berikutnya disini.Dan ex-bos ai pun dah macam ok dah tak macam majuk dah.Ai janji boss,ai akan ikut jejak langkah u.Berniaga,humble and murah hati macam u too.U'r my idol and i wont forget ur jasa ambik ai kerja dna segala ilmu yang dicurahkan.

ok..tu jela..i janji akan update blog sekerap mungkin.

JANJI.

No comments:

Post a Comment