Mar 7, 2016

Hello My Favourite March!

Assalamualaikum..

Mesti korang rasa membazir je kalau nak pi blogwalking blog akukan.Sebab tak hapdet.Cia Cia Cia.Mukadimah je trus nak jerjah ayat tak syok.Ahahaha.Booorinng ~ Ala so sorry kat korang aku jarang hapdet tau.Nak aku listkan alasan ke? Ok aku explain sesikit lah yea,mula-mula aku bukak blog ni sebab dulu masa aku memula pegang jawatan sebagai marketing executive cum designer online kepada satu butik ni aku kena belajar banyak benda so blog adalah salah satu search engine yang ko wajib tahu.Pastuh memula tu kalo ikut aku memang adela sekali sekala merapu empat puloh empat kali sebab aku tak tahu nak story ape.Siyes weyh.Mati kutu.Aku pendiam giler kot.Macam topik penceritaan aku pun tak best baik di alam maya or dalam blog unless u kenal ai depan-depan baru lah u nak jugde acaner.Siyes i've no bestfren yang nak main pilow-pilow talk sambil pintal hujung bantal.Sadis.Gurlfriend aku is jenis yang kami focus sekejap je pastu jerit-jerit pastu cakap pasal masa depan pastu mulelah ajak gi makan,cenggitu.Jarang nak emotional dengar sangat masalah dalaman.Lagi satu akukan ada masalah ingatan so kalo dierang nak paksa-paksa aku recall sana-recall sini,ko jangan.Nak ke saye pengsan ke macam haritu?Biaq pi la.Kesian FH,slalu tanya aku,ingat tak? Ingat tak..aku tak jugak ingat-ingat..hahaha..Jaga ai sampai bebile taw!

Pastuh antara alasan aku tak hapdet blog is i super buzy,mule keje butik dulu aku jarang dapat cuti,tapi aku suka,mase bulan puasa ko jangan cakap letih die cane,tapi bos aku setitik peluh dia bangunkan bisnes die tu boleh cecah RM50 setitik peluh kot.So buatla kiraan matematik sebab total semua harga peluh dia ada beberapa juta.JUTA ok.ko jangan memain.

Patuh tahun barukan aku tukar kerjaya.Eh aku dah crite ke pasal semua ni awal tahun ritu?takpe aku ulang.Tengah hiper ni.Malas arh nak makan ubat kontrol darah,pening,muntah gula semua.Aku super ok hari ini.Bukan sebab bufday Nora Danish ok.Hi,kak happy bufday.*angkat tangan skit.haha.Laaa..aku dah crite la pasal ni.Kisah berulang pulak.Sayangnya nak deleteeeee...

Ok masuk terus bulan March! masuk! Masuk. Aku dok sibuk je gebang pasal March is so special then my bufday month.Januari .Sebab Januari sibuk nak mula azam baru la apala so mungkin orang terlepas pandang harijadi aku.Eh,kalo sayang ko akan warta Januari special sebab haritu bufday akulah.Xixi..

March ni harijadi my mom..Belum celebrate lagi padahal aku dah janji nak tdo hotel lah apela.Ekceli aku pi belanja semua duit pi beli perabot murah yang ex-bos aku jual.So hadiah mak tahun ni is set counter bar kitchen .Kan nak buat pelamin sendiri so kena alert pasal sale sana-sini.Kalo kain banjir tu ade jual kain warna putih segulung aku dah beli dah.

Semalam aku nak singgah p beli tapi alih-alih aku p gunting rambut pendek giler cine tu cut my hair.Cis aku dah macam pakai wig.Lagi kawan aku gtaw teori aku ni kalo potong rambut pendek macam jantan mesti sebab frust giler.Ok aku frust sebab tak dapat fly g KL attend wedding my cuzzy sebab tiket lambart beli.Sekian.

Ok balek semula pasal March yang special sangat padahal bufday je pun?Awak,awak,bufday awak March jugak ke?ke anniversary ,ke ape lagi yang istimewa?Kite gengmarchisspecial..yiihaaa.. Penutup bulan March which is on this 31st of March is FH's bufday.Tahun ni last celebrate bufday as orang bujang.Hahaha..

So plan nak do sumting.How bout that? Belum pernah lagi celebrate private like just the 2 of us dengan FH.Alaaa..kasi can la dating.Kami jarang dating taw walau hari-hari jumpa.Lepas kawen nanti aku nak claim semua masa tu berkepit berdua chit chat sambil peluk lengan sampai kering air lioq.Imagine tinggi kau tengok.Tu aku malas tu.

Aku ingat nak tong-tong dengan kawan PhotoG kalo die sudi nak abadikan moment ni dalam bentuk video ke,gamba prewedding ke.So takdela berdua sangatkan sebenarnya.Cun bufday FH jatuh malam Jumaat ingat nak lewatkan sikit sebab nak sedekahkan Yassin ke Al-Fatihah ke buat  yang dirindui dan juga buat yang telahku kehilangan.Jangan terkejut tau aku kalo rindu sedekah Al-Fatihah sebab nak minta Allah tolong sampaikan.Dengan FH jugak aku rindu,semoga FH miss me back like touching angat macam aku.Jiwang sungguh aku.Sentimental value tinggi sangat tak pernah kasi sale.Takpela sebab FH takdela sentimental sangat.He's super duper cool beb.Kalo kawen dengan lelaki lebih tua memang cani kot.Ok beza usia aku dengan FH is about 5 6 tahun gitew..orang dah nak masuk darjah 1 beb,aku baru nak acah-acah teka bayang-bayang my mom.Hafal muka penjahat yang suka cubit-cubit ciom aku pasal mase kecik-kecik nenek aku cakap aku montel sangat.Super cute gitew!!Hahahaha..

Ni baru pertengahan March,alhamdulillah Allah bagi banyak 'hadiah' kat aku..Pahit manis suka duka rezeki jodoh dan pertemuan semua Allah dah plan cantekkk punya untuk aku.Alhamdulillah sangat-sangat.Susah betul aku nak explain kat korang kat sini taw.Nantikan lebih panjang entri aku.

Cuma tu lah,semua ni rejeki aku,alhamdulillah tak tahu nak ucap cane.Pastu Masya Allah ujian Allah dia siap peluk hati aku dengan satu Hidayah.Nasib aku nampak boleh baca siki-sikit mesej Dia.Korang mesti tak faham.Aku gitaw ae,the power of doa aku dah alami berkali-kali dalam hidup aku.Yang mana Allah kasi perkenan dia bagi cash dan yang mana dia perkenan kemudian dia bagi pada masa yang cun-cun ko tak terduga.Sebab tu jangan pernah putus berdoa.Senjata aku doa jela,aku tak mampu yang lain.Siyes talk ni.Alamak.Korang mesti rasa poyo.Alaaa..eh aleh cakap alaaa alaaa..ni kisah betul.Semuanya milik Allah u ols,dia boleh kasi and ambik balik sekelip mata je.Lain dengan nafsu.Nafsu ko yang kontrol so kalo ko menyesal pasal terbelanja beli barang makeup kat Sephora padahal nak tuntut Bithday Gift dari Sephora ko salahkan diri ko sendiri.

Okla,aku tutup kisah aku kat sini.March has been so meaningful for me.I start everything on this March from the day i openend my eyes then i've heard for so many songs just  to learn how to talk,how to step outside and for the following March im so bless for all i have now and this year,thing become so much better and extraordinary special.That Allah for the story of mine.

I'll keep on writing.The Book.

With love,
Mom & FH ~ 
I owe u forever.. :')

Thanks for reading ya!
Jumpa lagi taw.

No comments:

Post a Comment