Mar 24, 2016

My Birthday's Boy

Hye hye hye...
Asslamualaikum korang..

Buat ape je di hujung minggu ni? I? Kalo i,i tengah buat persiapan-persiapan akhir untuk di audit esok.Alamak,baju koprat tak dan lagi.Jap ae,i settlekan baju koprat ai jap.Kejap taw..stay tuned..p la ambik air ke dulu,or else selesakan kedudukan untuk baca blog i.tunggu taw..tap!tap!tap! berlalu pergi..

Assalamualaikum sekali lagi.. hari ni 22 March dah..i baru nak sambung balek crita i haritu dengan hengkorang.Hari tu lepas satel baju,i tengok movie la,melantak la trus Isnin pastu terus takda masa nak update dah.

Memandangkan harini last audit..tapi tadi En.Nafie ke ntah cane eja nama dia pun i tak sure.Asyikk ingat die En.Fauzi je becoz me is so pelupa..ahaha..Letak ketepi dulu pasal audit,nanti i story kat entri lain.

Last week was just like so hectic yet so slow.Dia punya pressure macam hentak kepala kat dinding kot sebabkan agak sibuk nak prepare itu ini,macam terkejar-kejar dengan masa sebab half of our team admin akan pergi kursus so macam suku tu adalah atas bahu i yang memang dah pesen jatuh ni haa..gementar semua ada.

Jumaat tu masuk je dalam kereta FH,FH tanya ade nak gi memane ke?Of courseee..taknak balek rumah dulu arh..nak ketenangan skit.Achewah gitew.Tapi semua tu monolog dalam hati je.Ai?Kalau ai mestila ambik pickup line comey punya.Tapi tak gedixx k..Cukup sekadar comel je.

"Jom,tengok wayang ?"
"Jom!"
"Cukup tak sen nak bunjer ai?"
"Insya Allah cukoop"

FH memang mencukup je jawab die padahal dalam hati ai dok meraung-raung..bukan u ade tiket free sempena bufday u ke?u members MBO kannnnn?

"Redeem bufday boleh tak?"
"Entahla,tak pernah cuba lagi"
"Ok,kite cuba nak?Kalo tak dapat redeem tak tengok wayang pun takpe.Jalan-jalan je"

Tengok.Ai bab-bab redeem-redeem ni memang sepantas kilat.Tak macam FH cool sampai lupa.Tahun lepas tak redeem pun.Alaa..Mannnn..But u knowlakan kaum adam memang majoriti cenginih so takpela.Boleh diterima lagi..Lagipun tu milik die bukan milik ai.Kalo milik ai memang takdaq excuses langsong! Dah gelojoh kat sit..Taknak mengaku.Ahahaha

Sampai-sampai je trus blur nak decide nak tengok cerita apa.Mencikan keadaan macam ni.Fenomena cenggini hanya akan terjadi 2 kali je iaitu yang satu lagi bila nak decide nak makan apa.That why la ai jarang/malaih nak makan kat luaq.Jenuh tu nak fikir lokasi menu,ai Harga bagai.Kat rumah tang tung tang.Ke masak guna microwave jeke..Ting! dah masak.Satel.Punya panjang berjela kami pun duduk kat bangku yang disediakan google sat rate movie-movie.Yang mana ramai suka so kami pun pilih yang tu.

FH g toilet.Pastuh ai terjumpa pulaklah kenalan pasangan lama.This is our close ex-lecturer.Ade dalam group so taula tu ex-lect.exixi..Ai punyalah mati kutu nak borak ape sekadar berbasa basi tanya tengok cerita apa,pastuh siap cakap lagii..tak nak la tengok cerita sama dengan sir.Kha kha kha.Sombonnng..Seganla..hehe

Pilih punya pilih kami buat eputusan nak tengok cerita kartun.Hoyeah! So p berbaris ni kat kaunter selaju mungkin.Check-check kat kaunter cerita dia tengah malam kot..Kensel-kensel.Cerita paling awai pun yang Sir ai n wife die tengok tadilaaaa..omai.Tapi takpe..layan je.

Mase nak bayar tu FH beranikan diri kot nak tanya pasar kad membership die sebab die takpernah guna lagi secara pembayaran di kaunter.Slalu buat online je.Adik tu punyalah baik doq p explain dan buat semakan.

"Eh,ade free ticket la sempena bufday encik!"
"Owh yeke?" FH buat terkejut.Pickup line kene sangat.Shomel!
"Cerita ape je yang kite boleh tengok free ni?"
"London Has Fallen ni also can sir"
 "Ok,kalo macam tu saye ambik ni la"

Weheee..roh ai melompat girang..yay!! jimat duit FH..fuuu fuuu..
Satel semua kami pun p round-round kejap dalam The Spring sementara tunggu turn.

"Kite solat dulula FH"
"Jom"

Solat sebaik selepas azan orang tak ramai sangat so better hurry.

Usai solat
Tetiba mak call.

"Kak,ade mane?Mak ada problemlah ni"
"Nape?Mak ade kat mane?
"Kat depan bank ni ha.."

Bla.bla.bla..

FH keluar je dari surau,ai gtawla nak jumpe mak sebab mak ade prob nak keluarkan duit..tanpa banyak cakap FH trus pergi bayar kupon parking n dah dalam krete dah pun drive keluar.Terharu sungguh,sob sob je dudok diam dalam kete padahal 15 minit lagi wayang nak start.

Sampai je sane satel semua ai tanyelah mak kot-kot nak ajak keluar makan kan.Mak and ayah pulang ke kampung terus rupenye.Dah penat p poli yang terletak dihujung tanjung untuk ziarah cousin ai yang tak berapa nak sihat kat sana.

"Korang buat ape je kat The Spring?"
"Nak tengok wayang tadi.Wayang freee mak.Kan burday FH bulan ni"
"Wayang pukul brape?Tiket dah beli ke?"
"Dah..wayang pukul 730pm mak"
"Laaa,kire nye dah lewatla korang ni?Moh la kite gerak,kang lewat pulak korang"
"..."
speechless terus ai.Concern giler mom..Wase nak peluk je tapi sebab mak tak brape nak sentimental value tinggi sangat so tak jadila..hehe

Kami pun gerak sama-sama..Alhamdulillah tanggungjawab dengan mak satel.Wayang pun tak terlepas.Walaupun kami lewat time masuk tu crite pun baruuu je start.Berkat baik hati dengan mak..Alhamdulillah Allah permudahkan.

In my opinion cerita London Has Fallen biase-biase je..Jalan cerita dia aksi dia lagi syok kalau tengok White House Down,Channing Tatum..Woaha! But then,so far semuanya ok.

Lepas tengok wayang at least both of us ade topik yang nak diceritakan.Kami couple pasif..ehehe..pas tengok wayang jalan-jalan lagi borak-borak.Ai memang kaki borak time ade issues..tapi time takde tu jangan harap.Mata lekat je kat IG .

So kesimpulannya best woo jalan-jalan.Bukan selalu FH bagi pelepasan cengginih.Lega sedikit rasanya bebanan kat bahu.Bahu yang menanggung tu.Lenguh-lenguh badan semua jadi segar bugar.Dengan bawak ai p jejalan je tak yah nak p mengurut bagai.Magickan? Therapy goes well.

Thanks sangat kat FH sudi ikutkan je.Happy becoming bufday cayang..Last taw tahun ni.Tahun hadapan kalo ai lupa ucapan dia akan berbunyi begini..

Ehem..ehem..betulkan kedudukan..

"Selamat Hari Jadi Chuami
Semoga menjadi suami soleh
ketua keluarga yang sentiasa pimpin kami ke jalan Allah
Dan tak lupa
Semoga sentiasa menjadi insan yang bertanggungjawab kepada ibubapanya,
ibubapa mertua
dan keluarga comel kite
Ayang sayangkan bie"


*dimurahkan rejeki untuk go around the world! chia chia chia


So,kalo korang nak dapat macam ni jugak rajin-rajin la p apply membership MBO or mana-mana yang ada benefit best.Macam Ai of course membercard sephora.Bufday dapat makeup freeeee!! FH dah terjebak.Bahaha..Terjebak for fun n for good..
kalo tak ntah bile agaknya nak merasakannn..
*wink*


p/s : Thanks so much FH for the endless love..tak terbalas ai..

#immarryingmysecretadmire



No comments:

Post a Comment